Med datter i Afrika og middag på indisk restaurant…

I går dro datteren til et studieopphold i Tanzania. Hun studerer i Oslo og som et ledd i studiene innebærer det flere opphold i utlandet. I går bar det til Dar es Salaam Tanzania. 

Men fredag kveld var vi ute og spiste middag i Oslo. Fint å gjøre litt ut av siste kvelden før en veldig lang reise.  Vi var på New Dehli, en veldig bra indisk restaurant midt i Oslo. 

Forretten var veldig god.

Jeg valgte lam med cashewnøtter. Det var kjempegodt. 

 

Lørdag stod vi opp tidlig for å være på Gardermoen i god tid. 

Datteren møtte studiekompiser og de kom seg greit gjennom pass og sikkerhetskontrollen. Flyet fra Turkish Airlines dro  presis kl 11.40 med retning Istanbul. Der hadde de  mellomlanding og flybytte, denne gang med Dar Es Salaam som destinasjon. Dar es Salaam ligger i Tanzania.

                                         

                                  

Det var rart å følge den lange reisen på Flightradar 24 . Flighten til Istanbul tok over 3 timer og flighten til Dar es Salaam tok 7 t 20 min. Nå er hun på plass på hotellet og reiser i morgen videre til den byen de skal være under studieoppholdet.

Jeg er stolt av datteren som reiser til utlandet for studier. Jeg synes det er fint at man benytter muligheten når man er ung. Da jeg var i starten på 20-årene reiste jeg også mye.USA, England, Frankrike,Tyskland, Spania, Tsjekkia,Ungarn og Skandinavia ble unnagjort. Og 26 år gammel var jeg i  Alaska, Japan og Sør-Korea. Det er viktig å oppleve nye steder, land og andre kulturer når man er ung. Det danner ofte gode holdninger. Jeg har ingen forståelse for folk som gifter seg 20 år gamle og får barn. Gjør unna studier og reis mens man er ung! Barn kan komme siden. 

Jeg er sikker på at datteren får en innholdsrik tid i Dar Es Salaam og i studiebyen hun skal bo. Nå er det fint vær i Tanzania, ca 25 plussgrader.

 

Før jeg startet å følge Flightradar  ble det litt rå få fisk på meg.

                                       

                                                           

 

                                                     Ha en fin kveld!

 

 

 

 

 

#METOO jeg ble truet med voldtekt!

Da har jeg brukt clickbait for aller første gang! Interessant å se om det gir mange lesere.

 

Media har stor makt. Det ser man nå igjen i forbindelse med Trond Giske. Det er ikke tvil om at sterke krefter er i bildet for å vippe Giske ut av ledelsen i Arbeiderpartiet. Og Arbeiderpartiet er i en vanskelig situasjon siden det er nokså sannsynlig at det er opprør i selve partiet om ledelse. Svake tall på meningsmålingene forteller sitt. Varslerne  må behandles på en god måte. Og det er ikke første gang Arbeiderpartiet er ute å kjøre…. Dommen mot Vågå-ordføreren  fortalte at unge jenter og makt  i politikken er noe som må taes på alvor. Ordføreren var ikke den første. Også en stygg sak hvor en i Venstre skjenket en 16-årig jente full i den hensikt å oppnå sex med henne . Han ble dømt men senere frikjent. Så har vi Søviknes, Det er nesten litt merkelig at nåværende regjering har et statsråd som har innrømmet sex med 16-åring. Søviknes måtte trekke seg tilbake. Saken er 15 år gammel. Da han var politiker i Fremskrittspartiet…. Han har deretter hatt flere perioder som ordfører. Han har kanskje sonet sin straff, for nå er han godt tilbake som statsråd. Han var politiker for Fremskrittspartiet, han visste at jenta var 16 år og at de hadde drukket alkohol. Jaja, man kan lure på hva det er med godt voksne kjente politikere og unge jenter/alkohol. Seksuelle avvik er det neppe for i de fleste sakene er jenta over 16 år. Kun i Vågå-saken er han dømt i noen av tilfellene for at jenta var under 15 år.

Trond Giske er i hardt vær skriver media. Jeg vil minne om at Giske IKKE er i nærheten  av rettssak eller tiltale. Det er ikke straffbart å be noen hjem. Det er ikke straffbart å sende SMS  “vil du være med meg hjem”. Om det er straffbart å “stikke tunga  ned i halsen” på noen er kanskje vanskelig å bevise . Tror det kan bli påstand mot påstand. Det kan være seksuell krenkelse men som sagt , kanskje vanskelig å bevise.

METOO-kampanjen er fra USA og har fått stor oppmerksomhet. Filmregissører og noen skuespillere har fått sparken. Og kampanjen har nådd Norge og politikken. Og Giske er i hardt vær. Hans dager som nestleder i Arbeiderpartiet er nok over. Jeg antar at både han og hans familie har det tøft. Giske er bare et menneske. Media driver på , det er nesten helt rått hvordan DN ,VG og TV2 holder på. Har media glemt Tore Tønne-saken? Den saken som endte med et selvmord? Media kan igjen drive et menneske til fortvilelse. Nok er nok. 

Så er det lille meg… Har jeg noe å bidra med i #METOO-kampanjen?

Joda ,jeg har da det. Jeg var ung,ca 15-16 år gammel. Jeg var svært sjenert ,nærmest litt folkesky. Så fikk jeg meg noen småjobber ved siden av skolen.Det var kjedelig å gå med Aftenposten, som også var dårlig betalt. Så jeg fikk meg en jobb på en kafeteria i Oslo-området. Jeg husker jeg jobbet noen ettermiddager og hver lørdag. Jeg var flink i jobben og veien fra oppvaska  til kjøkkenet var kort. Jeg fikk lage smørbrød,snitter og koldtbord. Og så fikk jeg opplæring i å hjelpe til med middag. Jeg lærte å steke mange biffer samtidig!Jeg jobbet sammen med kokker og koldtjomfruer. Koldtjomfruene lagde kald maten. Gradvis forandret jeg meg. Fra å være den sjenerte og stille tenåringsjenta ble jeg utadvendt og snakkesalig. Jeg klarte å kommunisere! Det gikk i fleip,vitser og litt på-kanten preik. Men aldri noe alvorlig og stygt. Tror kokkene likte godt latteren min! 

På dette storkjøkkenet var det flere rom i tillegg. Kjølerom til mat  og kjølerom til melk. Det var også et kjølerom til mineralvann. 

En dag skulle jeg inn på kjølerommet med mineralvann. Det var kasser med brus og øl. Der inne befant også kokkene seg. Tror de var i gang med å fylle på varer. De var opplagt i fleipehumør. Den ene lukket døra inntil og sa så :” nå skal vi voldta deg Tove-Mette”! Hvordan reagerte jeg på dette? Med en skikkelig latterkule! Det var sjargongen oss i mellom , litt på kanten i blant. Men de var også to karer som hadde gitt meg mye trygghet og lærdom. Tror jeg ble der i 4-5 år. Vi hadde alltid samme tone. Fleip og moro hånd i hånd men også tid for alvorlig prat.De to lærte meg så mye om mat og hvordan kommunisere. Jeg vil alltid tenke tilbake på tida på kafeteriaen som en veldig fin periode i mitt liv. Og jeg flirer fortsatt  når jeg minnes kjølerommet!

Man skal tro på varslerne skrives det. Men jeg vet ikke helt. Er min historie grunn til at jeg skal varsle?Muligens er begge kokkene for lengst under torva. Så da er det for sent! MEN hvordan man oppfatter en kommunikasjon kan være på forskjellige måter. Noen vil kanskje si at jeg burde reagert, Men det var jeg som var der og jeg som kjente disse to som helt flotte karer. Vi hadde sammen en litt spesiell kommunikasjon og jeg hadde en veldig latter! Men jeg hadde min måte å reagere på , en annen jente ville kanskje reagert på annen måte. Eller så ville ikke kokkene ha fleipet med en de ikke trodde ville reagere som meg.Jeg tenker iallefall på det som et artig minne!

 

Ellers fortsetter jeg å trene. I går var jeg på 45 min spinning.

    

Jeg har vært på spinning før. De siste gangene jeg var på Sunnaas sykehus var jeg med på Spinning. Sunnaas sykehus har kontakt med et helsestudio i nærheten med spinning så der har jeg vært med. Det var tøff men fin trening og jeg skal fortsette med det.

I dag har jeg laget noe jeg aldri før har prøvd , jeg har laget brun lapskaus!

             

                 

  Den ble veldig god.

 

                         

                      Dette bildet tok jeg i går, en sulten kar utenfor kjøkkenvinduet.

                               

                              Og dette bildet er fra bygda mi! 

 Og husk Nortug som spør om hun vil være med han på soverommet for å se på Kongepokalen hans!

                              

 

                             God ettermiddag til lesere av bloggen!

Da er det nytt år og nye muligheter!

Årets siste dag var jeg på trening.

Det var ganske lite med folk der. Men viktig for meg å trene alikevel.

Etter trening dro jeg hjem og på kvelden var jeg barnevakt for familiens småjenter.

 

Som hos mange andre var det kalkun på menyen her også…

 

I dag startet treninga for fullt. I det store bassenget var det 14 stykker som var med på treningsøkt ledet av fysioterapeut. Vi pleier å være mange flere. Det er nok en del som har tatt det litt med ro i dag…

Men jeg var på trening presis! Det er ca 2-3 mndr. siden jeg startet det nye treningsopplegget og jeg har hatt bra med fremgang. Balansen er bedret og jeg har blitt mye sterkere.  Det er viktig for meg med fremgang. Jeg er påmeldt Friskathlon 2018.

                              

Trening er viktig for meg og jeg trives godt med å trene med friske,godtfungerende   folk.Da har jeg noe å strekke meg mot. Friskathlon gjør at jeg må trene jevnlig og siden jeg er veldig giret på å sanke poeng så blir neppe det noe problem. Etter bassengtrening og  egentrening ved Friskhetssenteret ble det salat på meg i dag. Godt å slappe litt av etter tøffe treningsøkter.

                               

 

  Det nærmer seg et nytt rehabiliteringsopphold. Jeg er veldig treningsmotivert og håper på godt utbytte av et vinteropphold. Jeg vet at jeg skal prøves i langrenn, alpint og jeg er nokså sikker på aking. Langrenn,alpint og aking krever balanse og jeg ser frem til å få prøve meg på dette og sikkert lære nye teknikker. Men jeg trener veldig mot dette oppholdet og det er viktig for meg å være i god fysisk form.

                            

                            

                        

                                           

                  Jeg gjør alt for aldri mer havne på nevrologisk sengepost. Noen spør meg om jeg kan havne der igjen…. og selvsagt kan jeg det. Jeg er rammet av hjernesykdommen Cerebral Amyloid Angiopaty og jeg må være veldig forsiktig med hvordan jeg lever.Hjernesykdommen gjør at det er dannet et giftstoff i hjernen som produserer mikroskopiske hjerneblødninger. Det fins ingen medisiner som kan hindre nye hjerneblødninger. Jeg må leve med trening, sunt  kosthold og et rolig liv. Blodtrykket sjekkes regelmessig, stiger det kan jeg få nye blødninger. Derfor holder jeg meg helt unna koffeinholdige drikker som kaffe og pepsimax. Normalt er ikke disse drikkene farlig for noen,  men for  oss med blodtrykksproblematikk trigger koffeinet blodtrykket. 

 

2018 vil inneholde mye trening. Men også noen utenlandsreiser. Men sånn som jeg tenker i dag kommer jeg neppe reise på noen båttur,være seg med Colorline eller DFDS. Jeg er lei av sånne turer. Men en USA-tur og en tur til Finnmark blir det. Og kanskje en tur til Polen….

Det nye året gir mange muligheter!