Military Tattoo Oslo spektrum!

Lørdag var sønnen,mannen min og vennen vår Truls på Military Tattoo i Oslo Spektrum. Også en del av janitsjar`n var med.

 

 

 

 


Det var nokså fullsatt…
 


Telemarksbataljonen  kom inn med 3 tanks ,hvorav den ene veide 25 tonn.

Polen!

Fra Tyskland!


USA !


Garden!

Et kjempebra show som ble avsluttet med at alle spilte felles

video:20160528201534

Etter showet dro vi på Egon å spiste!

Gutta koser seg!

Fin kveld i Oslo. Om 2 år er det nytt Military Tattoo. Da er vi på plass!

 

17.mai 2016

Dagene før 17.mai var jeg opptatt med å plante.

Kjøpte noen stauder som trives best i skygge…

Staudene er i forskjellige farger og med solcellelys håper jeg det blir fint.

Kjøpt også en hvit rhodeodendron. 

Har også plantet 3 store blomsterkasser som henger på rampa. Om et par mndr. håper jeg det blomstrer skikkelig her!

 

17.mai ble det i år også. Det var litt rart for meg for det ville bli første 17.mai uten å spille. Da jeg i oktober fikk diagnosen Cerebral Amyloid Angiopati (en hjernesykdom) fikk jeg også varig forbud mot å spille klarinett. Jeg rakk å spille 2 år med Askim Janitsjar før jeg fikk forbudet. Det kom egentlg som et sjokk for jeg hadde aldri trodd at jeg aldri mer skal spille på klarinetten. Jeg har jo spilt klarinett i mange år. Startet da jeg var 9 år gammel i Godlia skoles musikkorps. Og deretter Østmarka Janitsjar og Lambertseter ungdomskorps. 

Jeg har spilt 3 år i Askim Janitsjar,det har vært den aller fineste rehabiliteringa jeg har hatt. Jeg hadde en voldsom kognitiv utvikling etter at jeg startet i Askim Janitsjar. Jeg hadde håpet på en del flere år der. Men så var det plutselig stopp med spillinga fordi klarinettspilling gir meg for høyt trykk i hjernen og dermed fare for ny hjerneblødning. 

Det har gått et halvt år siden jeg jeg fikk NEI til å spille mer. Men jeg har vært på hver eneste øvelse alikevel. Jeg gjør andre ting enn å spille.

Så nærmet det seg 17.mai og vi diskuterte litt hva jeg skulle gjøre. Vi fant ut at jeg kunne bære fana som skulle festes til den elektriske rullestolen. Men så visste det seg at min venstre arm ikke kunne makte å holde/støtte opp en fane som veier 15 kg. I verste fall kunne et vindpust blåse fana overende. Venstre arm er målt til en styrke på 53% sammenlignet med en normal venstre arm hos kvinne på samme aldre.

Dette ble løsningen… Fint at jeg kunne være med som før.
 

 

video:vid20160517104355

 

17.mai ble en fin dag. Vi startet tidlig,jeg var opp kl 5.45. HC-taxi hentet meg kl 7 og jeg var på plass til spilling på sykehjemmet kl 7.30. Flaggheising kl 8 og frokost kl 8.20. Så var det barnetog kl 10. og borgertog kl 15.15.Vi spiste middag før vi dro hjem… 

I dag sov jeg lenge og sov også 2 ganger i løpet av dagen . Jeg har vært sliten,blir det etter alle inntrykkene.Hjernen min er nokså hardt skadet.. Men jeg er kjempeglad for at jeg fikk være med i går og fortsatt kan være korpsjente/korpsnerd. Jeg er glad for at jeg kan være sammen med den herlige gjengen i janitsjar`n!

 

 

Ser at lesertallene har gått veldig opp siste tiden,på tide med litt oppdatering!

Noen uker siden jeg var på videregående skole og snakket om hjerneslag. Fikk veldig bra tilbakemelding. Tar gjerne flere oppdrag på videregående skoler,ungdommen er lette så snakke med!

Varmen har kommet for fullt de siste dagene og jeg er opptatt av å planlegge turen til USA i begynnelsen av juli. Legen min har gitt klarsignal til at jeg reiser,jeg må bare ha en kontroll rett før avreise. Blodtrykksmåler og medisiner,attester for medisiner og rullestol,billetter,pass og forsikring er skrevet opp på huskelapp.


Blodtrykket mitt er flott for tiden,men det holdes nede av store mengder blodtrykksmedisin. 

I det siste har familien og jeg vært noen bilturer til steder det er lenge siden jeg har vært,for å se om jeg kjenner meg igjen. 


Gamle tårnet på Fornebu!

Her var jeg mange ganger da Fornebu eksisterte!

Dette er Statoils bygg på Fornebu.Imponerende!

Holmenkollen…

Tryvann!

Her jobbet jeg for mange år siden… Ila fengsel!

På Burger King Nordstrand!


Sønnen og meg!

I går grilla vi…

Og i dag har vi vært på 8.mai markering!

Veldig trist at jeg ikke får lov av nevrologene til å spille mer. Men jeg skal være med 17.mai,med litt annen oppgave enn før.

Men jeg skal være med i både barnetoget og Borgertoget.

Godt at det er blitt sol og sommer. Kos dere i varmen!