Vår fantastiske Norgesferie 2021! DEL 2

I del 2 vil jeg fortelle mer om alle stedene vi besøkte.  Og så fortelle mer om de valg vi tok og hvorfor,

 

Fra Vestvågøy gikk ferden videre mot Tromsø men før vi kom dit var vi innom Henningsvær.

Vi spiste nydelige rekesmørbrød..

 

 

Lofotakvariet Kabelvåg

Lofotakvariet

Lofotakvariet

 

Lofotkatedralen Kabelvåg

Lofotkatedralen Kabelvåg

Lofotkatedralen Kabelvåg

 

Og vi var en tur innom Svolvær

Svolværgeita!

Og så var vi i Tromsø, bodde på Clarion hotell Tromsø Aurora. Der bodde vi noen dager og det var et veldig bra hotell. Inkludert i prisen var det både frokost, fika og kveldsmat.  Og for en liten avgift kunne man ta i bruk boblebassenget på taket av hotellet. Litt spesielt å sitte der og skue over Tromsø og Ishavskatedralen.

Tromsø domkirke

 

Kåfjord Troms

Kåfjord Troms

Kåfjord Troms

Nordlyskatedralen Alta

 

Og så startet vi på ferden over Finnmarksvidda.  Det var massevis av reinsdyr…

Finnland!

Levajok fjellstue for en vaffel…

  I Karasjok var det lekre strender

Tana Bru!

 

Disse vakringene traff vi på i Neiden

 

Sametinget!

Og så kom vi til Kirkenes.  Kirkenes var gøy å se.  Og Kirkenes var også målet for turen vår.  Kirkenes og Grense Jakobselv. Jeg har alltid hatt et ønske om å se russergrensa.  Og i Kirkenes opplevde jeg litt Russland. En del skilting foregår også på russisk.

Frigjøringsmonumentet

Vi bodde på Scandic Kirkenes noen dager og besøkte familie og sightseeing.  Vi dro til Grense Jakobselv

Russland!

Vi kom i snakk med militært personell som kontrollerer på grensa. De fortalte om lite men  grei kontakt med russerne.  Vi kunne fotografere men ikke ta bilde av russere eller russiske kjøretøy. De stolpene på bildet er grensestolper.

I Kirkenes var vi også innom Surf`n Turf. En helt utrolig flott og koselig restaurant. Kelneren var så hyggelig og pratet masse . Mann min og jeg kunne ikke bli enige om hvor kelneren var fra, han pratet med litt brytning.  Jeg mente Russland  og mannen min mente Finnland. Ingen av oss hadde rett, kelneren var litauer!

Forretten var laks

hovedrett var hvalbiff

 

 

Torhop Finnmark kommune

Porsangerfjorden

Og så var vi på Nordkapp!

Svært spektakulært å være på Nordkapp. Nå har jeg vært der liksom! vil se litt annerledes neste gang jeg ser 71 grader nord…

 

Etter å ha vært på Nordkapp startet vi hjemreisen.   Noen dager og hotellovernattinger og så var vi i Narvik,  Vi tok inn  på Scandic Narvik. Et helt utrolig fint hotell med sine 15 etasjer hvor vi fikk rom i 15.

Ferja Skarberget-Bognes..

 

Dette var turen vår til Nord-Norge 2021! Resten av turen tok vi litt mer ro og var bl a innom familie i Trondheim.

Vi er kjempefornøyde med turen vår.  Vi hadde stort sett pent vær.

Vi hadde planer om å overnatte i campinghytter skrev jeg i starten på blogginnlegget.  Men det ble ingen overnatting i campinghytte,  Delvis fordi det var veldig lett å booke hotell mens vi reiste rundt, En del hotellopphold var også booket tidlig. Hvorfor vi valgte hotell henger litt sammen med at jeg er nokså funkis og det er enklest for meg med hotell. Det er enkelt og greit å starte dagen med dusj og hotellfrokost. Det er greit å ha litt komfort.

Vi brukte mest hotellkjedene Scandic, og Clarion. Her må jeg nok trekke frem Clarion som en absolutt favoritt.

Vi valgte som opplyst første overnatting på luksushotellet Brittania i Trondheim. Vår erfaring er at det var dumt å starte med et sånt luksushotell, vi burde avsluttet turen vår på det hotellet. Hvorfor? Fordi vi ble litt kravstore!

Så har jeg fått flere spørsmål om hvorfor vi ikke fløy til Bodø og leide bil derfra. Tja det ble aldri overveid engang. Når man er såpass handikappet som meg er det godt med bil. Det er ikke enkelt for meg med buss til flyplasser og flybytte flere ganger. Med bil har jeg det bekvemt. Vi kan kjøre nært steder jeg ønsker å se , steder jeg ønsker å fotografere,  Vi kan kjøre nesten bort til badeplasser jeg ønsker å prøve.

Fly forurenser, det gjør også bil. Men jeg tror en hybridbil forurenser svært lite sammenlignet med fly. Så jeg har ingen dårlig samvittighet for å ha brukt bil  som fremkomstmiddel. Bilen fikk meg frem til steder jeg trodde jeg aldri skulle få se.

Budsjettet vårt var på 110 000 kr.  Det brukte vi ikke opp. Turen kostet oss 75 000 kr og da har vi levd svært godt. Vi har brukt penger på bensin, hoteller, sightseeing, lunsjer og middager. Hver kveld spiste vi på restaurant. Vi spiste stort sett fisk, det gjør man når man er nordpå. Klær og souvenirer vi handlet på turen betalte vi av private midler. Så det er ikke medregnet i budsjettet.

Bilder som er lagt ut på bloggen er bare en ørliten del av alle bildene vi har tatt. Vi har også vært på mer sightseeing, flere hoteller og besøkt flere byer enn det som er nevnt, man trenger ikke legge ut alt…

 

Dette var Norgesferien vår under Korona. En veldig fin tur. Vil vi gjenta det? Mulig vi gjør det, om et par år kanskje, Men vi kjører ikke en gang til helt til Kirkenes og Grense Jakobselv. Det er rett og slett for langt. vi hadde kalkulert med 600 mil og vi kjørte 670 mil. Det ble litt mer kjøring i Lofoten enn  planlagt. Men takk til familie som tok oss i mot og guidet oss rundt på flotte steder. Det var bare så koselig å treffe masse familie av mannen min. Neste år tenker vi litt rorbuferie og kanskje en sydentur, Men opplevelsene fra årets tur vil vi huske godt. Det var bare en helt utrolig flott og fin tur!

 

 

Vår fantastiske Norgesferie 2021! DEL 1

Fjorårets ferie tilbrakte vi hjemme pga Korona. Så i år bestemte vi oss for skikkelig Norgesferie. Reiseruta var lang og ville ta ca 4 uker.  Ca 600 mil å tilbakelegge og ruta var som følgende. Fra Indre Østfold -Trondheim- Bodø- Lofoten- Tromsø- Alta-Karasjok- Kirkenes- Grense Jakobselv-Tana- Honningsvåg- Nordkapp- Narvik -Trondheim  og hjem

Vi gjorde mange forberedelser før vi dro. Bl a innkjøp av en ny bil, en Toyota Hybrid. Og vi kjøpte inn utstyr for denne drømmereisen. For jeg må jo innrømme at da vi startet å planlegge tenkte vi innkvartering bl annet i campinghytter.  Så dyner, puter, varme tepper, campingstoler og bord ble kjøpt inn. Og en stor plastboks med lokk hvor vi pakket ned engangstallerkner,glass og bestikk. Vi kjøpte inn rikelig med myggsprayer og myggstifter. Vi pakket ned knekkebrød og hermetikk…

Vi satte opp budsjett for turen, 110 000 kr. Det mente vi var godt beregnet og at vi ville leve bra med budsjettet,

Så kom dagen for avreise, lørdag 19 juni. Vi hadde planer om å reise kl 5 om morgenen, men siden vi våknet tidlig dro vi kl 4 i et voldsomt regnvær…

Første mål på reisen ble ærverdige Brittania Hotel i Trondheim. Der hadde vi forhåndsbestilt i god tid. Hotellet er et luksushotell og så kan man lure på hvorfor man tar inn på et slikt hotel. Har ingen god forklaring, annet en at det må oppleves! Det er dyrt, vi betalte kr 4300 for en natt men det er verdt prisen. “Once in a lifetime” !

Nå kan jeg gjøre det helt klart, vi reiste ikke med planen om en lavbudsjett-tur. Vi visste turen ville koste penger.  Jeg har mistet noe av det kjæreste i livet nemlig mamma. Jeg har arvet masse, og jeg har hele tiden tenkt sånn at pengene må brukes på en sånn måte at mamma ville likt det. Så en Norgesferie er jeg nokså overbevist om at hun ville likt. Mamma likte Nord-Norge.

 

Her er bilen som er med i tv-serien!

 

Kvelden i Trondheim tilbrakte vi med familie og vi spiste middag i Tyholtårnet.

 

 

 

 

Her spiste vi frokost, i selveste Speilsalen!

Det var en utrolig flott frokost.

 

Med omelett-kokk!

Litt trist å reise fra det flotte hotellet, men jeg fikk da bilde med noen av de fra TV-serien!

 

Så dro vi videre ….

Og under all bilkjøringa som var mange mil ble det marsj etter marsj!

Vi kjørte nå nordover..

og passerte dette kjennemerket

Fra Nord-Trøndelag og til Nordland..

Laksforsen!

 

Og vi spiste nydelig laks på Trofors Tourist Cafe

 

Polarsirkelen!

Polarsirkelen var passert og vi kjørte i retning Bodø

 

I Bodø tok vi inn på Scandic Bodø. Her opplevde vi problemer med parkering. Siden jeg er nokså funkis var vi avhengig av å få parkert,  Scandic Hotel hadde lite med plasser så etter 1 døgn der booket vi oss ut og deretter inn på Radisson Blu Bodø. Vi har vært der før og visste av det var bra, Så det ble 4 flotte døgn på det hotellet.

Radisson Blu Bodø, et kjempeflott hotell

 

 

Her fra Bodø Havn

Bodø er en koselig by med flere gode restauranter, To kvelder spiste vi på Bjørk!

 

Vi var på besøk hos kjente og vi dro på litt sightseeing bl a til Norsk Luftfartsmuseum,

 

Vi var på Saltstraumen og gubben spiste Møsbrømlefse….

 

Vi feiret Santhans i  Geitvågen

 

 

 

 

  Saltstraumen

 

Etter noen dager i Bodø dro vi videre med ferge til Moskenes og Lofoten. Turen tok ca 3 t og 15 minutter og vi hadde nokså dårlig vær på overfarten.

Vi kom til Stamsund og hadde booket inn på  Live Lofoten. For 5 overnattinger betalte vi 11 500 kr og det var bare veldig dårlig hotell. Overpriset , dårlige rom og dårlig frokost.  Attpåtil var været nokså dårlig.  Men vi brukte dagene til å besøke familie og sightseeing. For Lofoten er spektakulær og vakker. Det kan liksom ikke sammenlignes med andre steder nordpå.  Det er unikt .  Og det må oppleves!

 

Å i Lofoten

 

 

Flakstad kirke

 

Nusfjord

Nusfjord

Nusfjord

Nusfjord

Fiskemiddag med familie i Leknes

 

Vestvågøy