Fin dag i Oslo!

I dag dro gubben og jeg på Oslo-tur. Vi ville inn til Oslo en dag det var meldt bra vær…

Og i dag var været bare helt utrolig flott. Målet for Oslo-turen var Sørenga,et område vi kun hadde vært litt innom med kort opphold. 
Sjøbadet på Sørenga!

Jeg ante ikke om det var tilrettelagt for funksjonshemmede … men jammen ble jeg overrasket. For på Sørenga Sjøbad er det eget område for funksjonshemmede.

https://www.facebook.com/tove.hernes/videos/10153749450807602

Denne linken viser meg når jeg sjekka ut fremkommelighet til HC-bassenget.

Jeg hadde ikke med badetøy… det skal jeg huske på neste gang jeg er på Sørenga.

Sørenga er fremdeles en slags byggeplass. Mye er ferdig  og det var gøy å kjøre rundt med rullestolen for å se på universel utforming.Det er nokså greit tilrettelagt og det som ikke fungerte kommer nok på plass etter hvert.

Det var en midlertidig bro mellom Sørenga og Operaen. Der kom jeg ikke fram pga for stor avstand mellom skinnene . Men jeg kjørte i stedet rundt det hele og kom meg greit fram til Aker Brygge. 

På Aker Brygge måtte vi ha lunsj…. og dro til DS Louise.

Det var knallvær på Aker Brygge i dag. 

Jeg valgte reker

 Nå er det snart ferie på meg. Alt til turen er ordnet. Nytt pass,visum,medisinattest,rullestolattest,hotellbooking og flybilletter er på plass. Verktøy,pumpe til rullestol og adapter er funnet fram. 

Blogger når jeg er tilbake fra USA. God sommer til alle lesere av bloggen!

 

 

Gift i 25 år!

Da har gubben og jeg nettopp feiret at vi har vært gift i 25 år!


Ikke så mange som feirer 25 år nå for tiden. 25 år og sølvbryllup,ingen feirer vel heller ikke det med selskap lenger. 

Vi valgte å dra ut å spise på fransk restaurant,bare vi to. 

“Moulin Rouge” ligger i Askim og er et flott sted.

Menyen er nokså fransk. Jeg valgte hvitløksgratinerte snegler på sopp til forrett. Kjempegodt!

Til hovedrett valgte jeg pasta med reker og blåskjell. Den retten var helt nydelig.

Til dessert måtte jeg velge is siden de andre dessertene inneholdt alkohol. 

En fin kveld med veldig god mat. 

Vi kommer garantert til å dra på “Moulin Rouge” igjen. Maten var bra,menyen god og fransk, og personalet var hyggelige. Og prisene helt greie!

Terapiriding!

Jeg hadde aldri før brydd meg om hester. Jeg var korpsnerd så hester og sport var ikke interresant for meg.

Men så ble jeg alvorlig skadet etter hjerneblødningen for 5 1/2 år siden og da måtte jeg tenke trening og et annerledes liv.

Jeg har fått omfattende rehabilitering på de beste stedene her i landet. Ved første innleggelse på Sunnaas sykehus ble jeg kjent med en kar som anbefalte rideterapi,bl a for å styrke balansen.

Jeg var ikke veldig positiv til hva han sa. Men jeg nevnte det for mannen min som straks ringte et sted som drev med rideterapi her på bygda. Jeg håpet at de ikke kunne ta meg i mot på lang tid.. Men jeg fikk time ganske raskt og så var jeg i gang..

Jeg var alvorlig skadet og det var ikke lett å få meg opp på hesten. Den første tida var det 3 stykker for å hjelpe..og jeg var som regel livredd for å falle ned. Men gradvis ble jeg modigere.. For med lammelser i rygg og hele venstre ben er det ikke så lett å holde seg oppe. Den første tide sank jeg over mot høyre side men så merket jeg at hestens bevegelser utfordret ryggen min og skjønte at dette var smart trening. 

Jeg er nok fortsatt blant de dårligstfungerende…

Men jeg har da noe fremgang. Jeg klarer å ri alene når jeg vet at det er noen jeg stoler på i nærheten. Og det er det alltid! For der jeg holder på med rideterapi er de kjempeflinke og veldig tålmodige.

Nå har jeg drevet med rideterapi i over 4 år og jeg stortrives på hesteryggen.

 

Jeg har i perioder følt sorg over at jeg aldri mer kommer ut i arbeidslivet. Det er liksom urettferdig at jeg knapt 50 år gammel ble 100 % ufør i løpet av noen sekunder. Det var aldri i mine tanker at sånt kunne skje meg. Jeg trodde og jeg planla å være mange år til i arbeidslivet.

Men så var jeg dermed i en situasjon med uføretrygd som eneste mulighet. Jeg har etter beste evne prøvd å gjøre det beste ut av det. Jeg har drevet tøff disiplin mot meg selv.Omfattende trening hver eneste dag og alltid tidlig opp…. På alt av rehabilitering jeg har vært på har jeg lagt inn masse ekstra trening. På Sunnaas sykehus la jeg alltid inn svømming før frokost. Og siden jeg har hatt en del innleggelser på Sunnaas har det blitt mange lengder i bassenget.

Når jeg i blant kan føle meg nedbrutt ved tanke på at livet ikke ble som før så har jeg begynt å tenke annerledes. Dette takket være en bekjent av meg som fikk meg til å snu den negative tanken. Jeg tenker ikke lenger negativt.. Men nå tenker jeg sånn at jeg egentlig er ganske så heldig som kan sitte på hesteryggen,svømme i varmtvannsbasseng eller trene i helsestudio mens andre mennesker er på jobb!