Ute for å spise i Mysen og Askim!

viMann min og jeg har vært ute for å kjøpe kjøkken!

Etter at vi hadde fått bestemt oss får hvordan vi ville ha det tok vi en tur til 

Villa Mat og Mer. Dette er et sted hvor Eivind Hellstrøm var for noen år siden for å få skikk på stedet.

Mann min valgte pastasalat og jeg et slags rekesmørbrød.

Maten min smakte for så vidt ok men prisen var høy,145 kr. Verre var det med retten til mann min som også kostet 145 kr,men den bestod av en hel haug med salatblader og noen få  kyllingbiter,noen biter soltørkede tomater og litt parmesan.

Det var stusselige greier og vi kommer neppe til å besøke stedet igjen.

 

Noen dager senere var vi på Ming Wah kinarestaurant i Askim. Der hadde vi aldri vært før. Noen hadde anbefalt oss stedet og vi ble veldig positivt overrasket.

Forretten var kjempegod!

Til hovedrett valgte jeg and! Den var god.

Desserten!  Denne restauranten var noe dyrere enn de fleste kinarestauranter  jeg har vært på ,men den scorer høyt på et pent lokale og hyggelige ansatte. 

Maten holdt høy standard ,var delikat og meget velsmakende. Vi kommer garantert til å dra dit igjen!

 

Til Oslo for å besøke 22.juli-senteret

I dag dro mann min og jeg inn til Oslo for å se senteret etter åpningen i går. Hele 750 mennesker var der  i dag. Det var tilløp til noe kø,men det var vakter som ordnet opp på en fin og verdig måte. Det var spesielt å komme inn i regjeringsbygget som overalt bar preg av skader etter terroren for 4 år siden.

Man kom først til et rom hvor det  var forbudt å fotografere. Rommet visste bilder av alle de drepte. Det var vondt å se bildene av ungdommene og flere gråt.

Rommene som fulgte visste bilder og en tidslinje på hendelsene 22.juli. 

Klokka ved Møllergata 19…


Restene av bombebilen.

 


Mobiltelefonene til de drepte..


Videodokumentar på ca 30 min…


Anders Behring Breiviks forfalskede ID-papir og hans Knight Templar-smykke…


Fra rettsaken..

 


Her sto bombebilen..Det var vondt å se 22.juli-senteret men samtidig fint å se det . For det var så fylt med verdighet. 

Etterpå dro vi til Fridays på Karl Johans gate. Fint å sitte der i sola.

Med bikkja til dyrlegen og hvalkjøtt til middag!

Noen dager siden jeg blogget sist .,men sommer og ferie også for meg!

Bikkja vår har  vært på årlig sjekk hos veterinæren og Fredrik var en smule betenkt over besøket. For i vinter skadet Fredrik den ene poten sin etter et ublidt møte med en islagt søleputt hvor han fikk et stort kutt. Vi hadde dårlig erfaring med dyreklinikken i nærheten der vi bor og valgte i stedet Jeløy dyreklinikk. Fredrik måtte både i narkose og sy. Men etter få uker var han like fin igjen og vi bestemte oss for å bytte dyrlege for godt. 

Jeløy dyreklinikk ligger idyllisk til ute på Jeløya.

De har flotte lokaler og er godt bemannet.

Dyrlegen var veldig fornøyd med Fredriksen som fikk vaksine og skal tilbake på Jeløya om et år!

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

I dag laget jeg gryte av hvalkjøtt til middag. Det hadde vi aldri hatt før,men jeg minnes mye hvalkjøtt fra min barndom.

Så hvalkjøttet ble stekt i biter og kokt til det ble mørt.


Og med hjemmelaget potetstappe og tyttebærsyltetøy fra Askim bærpresseri ble middagen kjempegod!

Greenlight på peppes!

Var en tur på peppes i ettermidag. Kjente til at Peppes hadde  en greenlight meny,men hadde aldri prøvd den før. 

Greenlight er lettere retter med ca 600 kalorier. Serien består av pizza,sandwich,salat og en dessert. Greenlight er satt sammen av ernæringsfysiologer.


 

Pizzaen var faktisk kjempegod og rikelig med salat til.


 

Desserten var også god! Den bestod av eplebåter stekt  på 350 grader og  strødd over med kanel og havregryn. Man  kunne velge mellom is eller vaniljekesam!

Ble positivt overrasket over dette tilbudet på peppes. Kanskje ikke den aller største gastronomiske opplevelsen, men nokså sunt og det smakte helt greit. Og velger nok fra samme meny nest gang jeg er på peppes!

 

Atter igjen på 3.mndrs kontroll!

Akkurat kommet ut fra 3 mndrs. kontroll. Det har blitt en del av de kontrollene,i desember er det 5 år siden skaden og hver 3.mnd er jeg på kontroll!

Det første 1-2  årene innebar 3 mndrs kontroll også CT eller MR av hodet for eventuelt å oppdage tidlig nye aneurismer. Men jeg var stabil og derfor kviet man seg for å utføre undersøkelser som innebar stråling. Som legen sa :” du har fortsatt masse friskt hjernevev og dette  bør ikke skades med stråling”. 

Så en 3 mndrs. kontroll innebærer omfattende blodprøver,lytting på hjerte og lunger,urinprøve og vanlig klinisk undersøkelse. 

Vi har alltid en god samtale(mulig han sjekker min kognitive status(!) og i dag snakket han litt om hva han er obs på ved alle blodprøvene. Jo,først og fremst nyrefunksjon siden nyrene har vært utsatt for store påkjenninger ved langvarig forhøyet BT, han sjekker stoffskiftet,blodprosent,noen hormoner osv..

Jeg synes alltid det er ok med disse kontrollene. Sjansen får at jeg skal motta negative beskjeder fra han er minimal. Men for ca 2 år siden informerte han meg om at hjerneblødningen for alltid har gitt stor skade. Ikke bare de synlige paresene og en omfattende erhvervet hjerneskade men også at blodgjennomstrømingen i hjernen er dårlig. Når blodgjennomstrømmingen er dårlig skyldes det at hjernen har vært utsatt for stor påkjenning… Og for at blødgjennomstrømmingen skal ikke skal forårsake nye aneurismer må  blodtrykket holdes nede…

Så derfor må jeg resten av livet på kontroll hver tredje måned!

Blodtrykket holdes nede ved hjelp av 3 forskjellige preparater(blodtrykksmedisiner). Jeg må også ta vanndrivende (Furix) flere ganger om dagen for å holde væskenivået i blodet nede. Jeg tar også hjertemedisin,omega3,andre kosttilskudd, og medisiner som skal hjelpe meg med problemer med dysfagi(lammelseer i spiserøret. Jeg tar ingen andre medisiner. Men alikevel tar jeg til sammen 13 tabletter hver dag for å holde meg i live!

Jeg er i trygge hender når det gjelder medisiner. Det er indremedisiner og min behandlende lege som har funnet frem til riktig behandling av meg. Jeg følges ypperlig opp og er takknemlig for all hjelp jeg mottar.

Fin helg til alle!

Varmt på bygda,ute med bikkja og det blomstrer!

I formiddag tok gubben og jeg oss en tur i lysløypa med bikkja. Det var varmt så vi la inn noen ekstra drikkepauser både for bikkja og oss


Det er  hogget ned mye skog så nye bo-områder blir mer synlige og mer forsynt med sol…Vakre bikkja vår Fredrik!

Vi var ikke lenge ute med bikkja i varmen og hjemme igjen fikk bikkja is!

Og hjemme blomstrer det !


Og mitt siste prosjekt; jeg har kjøpt inn noen bringebærbusker. Så får vi se om det blir noen bringebær på oss etterhvert..