Trening i disse korona-tider!

Det har gått noen uker siden nedstengning av landet startet  og alt ble forandret. Husker jeg var på  bassengtrening den 9 mars  og da ante jeg ikke at det ville bli siste bassengtrening på veldig lenge.Jeg var også på øvelse med janitsjar`n 10 mars,lite ante vi da at det ville ble veldig lenge til vi skulle møtes igjen for øvelse. For den 12. mars ble landet stengt  ned  og verden ble helt forandret for  oss alle.

Dagen etter fikk jeg beskjed fra min lege om hvordan forholde meg  til denne krisen som var oppstått. Jeg er jo veldig i risikogruppa siden jeg både er alvorlig slagrammet, har en alvorlig hjernesykdom og har  diabetes. Jeg fikk beskjed fra legen  om 1. unngå treningssentre

2.unngå kollektivtransport

3.unngå alle plasser hvor mange samles

Det var litt tøft å ta innover seg at jeg ikke kunne trene som før. Jeg har fått gode rutiner med all treninga, har også fått en stor kontaktflate med folk jeg trener sammen med. Det  samme med janitsjar`n, At jeg nå i lang tid fremover ville miste trening og korpsøvelser ble litt tøft med en gang. Men jeg har en  god evne til å finne nye muligheter. For da jeg ble  så alvorlig slagrammet for nesten 10 år siden ble jo livet helt forandret og den gangen klarte jeg jo å tenke nytt og å gjøre det  beste ut av det.

Så liggesykkelen ble redninga! Jeg hadde planer om å begynne sykkelsesongen 1 april. Men siden koronakrisa hadde oppstått så ble  13. mars  første tur for sesongen med den fine sykkelen min. De første dagene ble det ikke lange turene, det var kaldt og lite behagelig å sykle. Men godt kledd i ulltøy bar det avsted.

Syklinga er veldig bra for blodtrykket. 

Et imponerende bra blodtrykk! Det er bra at jeg har syklinga nå som all annen trening er på vent.

De siste dagene har det vært godt og varmt å sykle.

Torsdag var det vel 21 grader og helt nydelig med disse nokså lange turene.Målet i år er “300 mil før jul” og jeg er godt i gang. 67.4 mil er nå unnagjort i disse koronatider og flere mil skal det bli.

Jeg sykler alene og med meg har jeg alltid litt fyll…

Antibac,vannflaske,mobil, og solbriller er hva jeg alltid har med.

Selv om jeg sykler alene så møter jeg alltid på kjente. Jeg har jo et par sykkelsesonger bak meg og har blitt kjent med mange syklister. Og siden jeg har vært litt i media er det en del som ruller ned bilvinduet og vil prate litt.De fleste er nysgjerrige på hvor langt jeg har syklet hittil og hvor mange mil jeg har som mål i år. Og så er det selvsagt noen som synes jeg er en skikkelig tøffing med et vilt  mål…

Sykling er en fin hobby og en god måte og trene på nå som alt annet har stoppet opp.

Jeg savner all treninga og janitsjar`n men håper at det åpner seg noen muligheter sånn etter hvert.

 

Så hva tenker jeg om denne koronakrisa? Tja, helt ærlig så tenker jeg litt sånn at dette har vi litt godt av å oppleve. Vi er et folk som stort sett har opplevd at livet hele tiden har gått på skinner. Vi bor i et land med et av verdens beste helsevesen og velferdsgoder. Vi bor i et land som bruker mest penger pr innbygger på helse i hele verden! Jeg håper at denne  koronatiden vil lære oss å være takknemlige. At vi heretter begrenser vår klaging være seg helsevesenet eller NAV. Vi er et priviligert folk!Det er få mennesker i verden som har det som godt som oss nordmenn. Selvsagt sliter noen med både helse  og økonomi men vi har det bedre enn de fleste andre.

 

Jeg har i denne tiden vært mye hjemme, som de fleste andre.Jeg har måttet tenke helse og unngått steder hvor jeg kan bli smittet. Nå er det nok sånn at sjansen for smitte nok ikke er så veldig stor. Jeg er godt vaksinert, har et utmerket immunforsvar og er i god form. Jeg har aldri hatt influensa eller veldig forkjølelse.Ørebetennelse ha jeg heller aldri hatt.

 

Jeg skulle jo feiret 60 år om ikke så lenge. Men det er ikke lov å samles så mange så jeg har måtte utsette hele bursdagsfeiringa til neste sommer. Men jeg er i samme båt med mange andre som har måtte utsette konfirmasjoner,bryllup eller feiring av runde år. Så feiring skal det bli alikevel men først om et år.

 

Så noen bilder for de med diabetes. Det er lov å kose seg litt selv om man har en sykdom som krever et sunt  kosthold…

fullkornspannekaker med dia-is og dia-blåbærsyltetøy

 

cookies uten sukker med jordbær og dia-is

 

grove vafler med dia-syltetøy og dia-is

 

og her har jeg laget indisk mat. Lam karahi, indisk kyllinggryte og daal. Veldig godt!

 

Da får jeg ønske alle en god natt. Ta godt vare på hverandre