Påske!

Påsken er her med sine helligdager. Jeg har ikke noe forhold til påsken,bortsett fra noen fridager. Påsken er her med sine gule lys og gule blomster….


Den her synes gubben min er helt grusom…

Bortsett fra litt pynting og litt god mat feirer jeg ikke. Jeg drar riktignok på en tur rett over påske…

De siste dagene har vi vært litt ute og spist.


Her spiser jeg dumplings med scampi som forrett på Thai Orkidè i Askim.


mann min valgte crispy duck som hovedrett. Det er tynne pannekaker som fylles. I følge gubben var det veldig godt. 


jeg valgte sashimi.


Til dessert: sjokoladefondant med is
 

Vi var en tur i Charlottenberg i går… ekstremt mye folk


Og spiste pizza på Pizza Pino. Kjempegodt med skinke,reker og ananas som fyll!

Vi lager også litt mat hjemme da,er ikke sååå ofte ute og spiser.


Her har vi laget provencegryte med potetstappe. Alt laget fra bunnen av. Vi følger ikke oppskriften helt. Den sier vi bør bruke champingnon men vi fjerner det og tilsetter i stedet sølvløk.

Våren har endelig kommet og folk gnir og steller på bilene sine. Jeg har også bil men overlater alt av vask og vedlikehold til andre…

Men rullestolene trenger en vask.


Her er crosser`n fått en omgang med bilsvamp og bilshampo!


Synes den ble riktig så fin,jeg var flink med vaskinga der.

 

Jeg har den siste tiden hatt noen tanker om å avslutte bloggen. Synes jeg har fortalt nok om hvordan leve med hjerneskade. Når jeg nå velger å vente litt med å avslutte bloggen er for å se om jeg får nye ideer til hva jeg kan skrive om. Jeg kommer ikke i veldig stor grad til å legge ut “reportasjer” fra turer. Dette fordi jeg mener private turer tilhører privatlivet.Jeg har også et liv utenom det å være hjerneskadet. 

 

Frokosten min i dag!

Vil ønske alle lesere av bloggen en riktig god påske!

 

Da har jeg bil men intet førerkort!!

For noen uker siden fikk jeg et brev fra der jeg har uførepensjon. Ja,jeg har både uføretrygd og uførepensjon…

Brevet var et tilbud om bilforsikring. Men jeg kastet brevet,hadde liksom ikke så veldig behov for det. Men tenkte som så;skal jeg tegne forsikring må jeg ha bil. Og for å ha bil bør man ha førerkort. Og det har jeg jo ikke. For det måtte jeg levere inn få år etter hjerneblødningen,for da ble det klart at jeg aldri ville bli i stand til å kjøre bil igjen. Det gikk altså ikke som en i en slagforening sa til meg:”om noen år har du førerkort igjen”. Synes fagfolk skal uttale seg om hjerneskader og førerkort,det er viktig at det ikke skapes forhåpninger.

Men jeg har godtatt at jeg aldri mer får kjøre bil for jeg lever med hjerneskadene og skjønner godt at jeg ikke kan sitte bak et ratt.

Men det at jeg ikke kan sitte bak rattet hindrer meg ikke i å eie en bil. Jeg kan ha så mange biler jeg vil.

Sist mandag satt jeg på nettet og så på biler. Jeg hadde tenkt igjennom saken og mente at jeg hadde et stort behov for bil..På ettermiddagen fant jeg bilen jeg ville ha, tirsdag så jeg på bilen og ordnet med banken og dermed var bilen min! Onsdag hentet vi bilen på Bekkestua i Oslo!

Dermed er jeg kjapt blitt bileier. Og det hadde jeg nok ikke regnet med etter hjerneblødningen som nesten tok livet av meg. 

Octavia stasjonsvogn
En sånn bil har jeg kjøpt men i grå.

Men en sånn bil kan jeg lett få med meg manuell rullestol når jeg klapper stolen sammen. 

Noen har spurt om jeg virkelig har lov å eie en bil. Det kan jeg selvsagt. Man kan eie  bil selv om man ikke har førerkort. Jeg hadde heller ikke noe vanskeligheter med å få den forsikret. Full kasko-forsikret… Bilens vognkort og forsikring står på meg.

Og så har noen nevnt at jeg ikke kan ha TT-kort når jeg har bil…. Selvsagt,jeg er i like stort behov for bistand til transport som før. Uansett hvor mange biler jeg måtte eie så blir jeg aldri i stand til  å kjøre bilen eller gå igjen.

Men det er greit at jeg har egen bil. På dagtid vil den bli stående men om noen ønsker å kjøre meg noen steder så er det ok!