Sola skinner på meg!

For noe tid siden ble det søkt liggesykkel til meg. Jeg trodde det ville ta lang tid og jeg var forberedt på avslag. Men neida,fikk nettopp beskjed om at søknaden min om aktivitetshjelpemiddel er innvilget. Og som begrunnelse er det oppgitt at jeg har en vesentlig og varig nedsatt funksjonsevne som gjør at jeg IKKE kan delta i sport og aktiviteter uten spesialtilpasset utstyr. Og så oppgis det at jeg oppfyller vilkårene…

Det er tragisk at jeg ble så skadet men det er flott for meg at jeg får medhold i at jeg er så skadet at jeg trenger spesialutstyr.
For denne sykkelen vil gi meg nye muligheter for god trening for meg.Og jeg ser frem til mange fine turer på sykkelen.

                            

 Dette er sykkelen! En Kettwiesel Heinzmann liggesykkel.Den sykkelen jeg får er helt lik den som er avbildet bortsett fra er det som er på venstre side(gir) blir satt på høyre side. Dette fordi min venstre arm ikke fungerer noe særlig. Jeg har prøvd ut denne sykkelen ved Beitostølen BHSS sammen med fysioterapeut/idrettspedagog. Den vil ha hjelpemotor men farten vil være redusert pga min skade.

Jeg har hatt besøk her jeg bor av ergoterapeut og forhandler av sykkelen, jeg har fått mange gode råd om hvor og hvordan sykle. Det som  blir forandring fra å bruke rullestol er at jeg  ved syklig på liggesykkel regnes som syklist. Og skal sykle på  høyre side. Med rullestolen regnes jeg som gående og skal være på venstre side! 

Sykkelen har en pris på litt over 100 000 kr og jeg må selvfølgelig betale egenandel.

Da jeg fikk crosser`n for ca 7 år siden var det litt vanskelig å sette seg i den.  Den er stor og alle ser at i den sitter det en som er skadet.Men jeg fant fort ut at med crosser`n kom jeg overalt. Så da glemte jeg fort det leie med å sitte i rullestol. Det er ikke få mil crosser`n har kjørt. Jeg har vært på mange fine turer rundt i nærmiljøet. Det som er litt morsomt er at kommunen vet at jeg er mye ute med rullestolene.Jeg er ute daglig. Jeg bor jo på et lite sted så det er lett å se meg. Den nye sykkelen vil jeg også bli sett mye med. 

Nå har jeg mye å drive med på fritida. All den tiden jeg brukte på arbeid før jeg ble alvorlig slagrammet kan jeg nå  bruke på trening og sykling. Og janitsjar`n og frivillig arbeid. Jeg kommer ikke til å kjede meg!

                                                           

                                                

 Nå er sommeren i anmarsj og vi begynner å få lyse  fine dager. Jeg gleder meg til sykkelturer i sola. Jeg er heldig som både får sykkel og opplever at sola skinner både med sykkel og fint vær!

 

Fin ettermiddag i hovedstaden!

I ettermiddag var jeg på Oslo Spektrum og så Norsk Militær Tattoo. Det er tredje gang jeg er der. I år var det igjen et flott show for oss korpsnerder. 

                                                     

                                                     

                                                     

   

Dette er den Danske livgardes musikkorps.

                                                                                                                      wa

                                                                                                                      Dette er 21 st Battalion GreyCoats -FIFE&DRUM CORPS

 

                  

                  

   Dette er The United States Marine Corps Silent Drill Platoon. Disse drillet helt uten musikk!

 

                 

                  

                 Dette er The United States Army Field Band. De er mange og det er dette korpset som spiller ved presidentinnsettelser i Washington.

 

                  

                  

                   

                  Dette er et innslag fra HV-02. Heimevernet visste en demo for å stoppe terror, veldig spektakulært!

 

                                                        

                                                        Her kommer Garden!

                                                          

                                                         

                                                          

                                                          Avsluttningsnummer med alle deltakerne

 

                                       Etter Tattoen dro vi på Fridays og spiste. “Vi ” er en del av oss i Janitsjar`n. 

                                                        

                                                           Ble kylling på meg!

                                                        

                                                             og dessert!

 

                                                   En kjempefin dag/kveld i Oslo sammen med janitsjar`n og andre korpsnerder!   

                                                  

6 måneder siden treningsopplegget ble lagt om!

I disse dager er det 6 måneder siden jeg la om treningsopplegget mitt. Jeg var lei av treningsopplegget hos fysioterapeut, en av grunnene var at jeg ikke var veldig motivert for å trene på det stedet jeg hadde trent noen år. Det var et lite treningssted med dårlig utvalg av apparater. Dessuten var det tildels mye tull med taxibestillingene fra fysioterapeut til Pasientreiser. Og noe av det som gjorde at  jeg fant ut at jeg ville legge om treninga var at jeg allerede var en hyppig bruker av Østfoldbadet. 

Og så er det jo sånn at man er ansvarlig for eget liv og egen trening, det ble viktig for meg å være så selvstendig som mulig. Så jeg bestemte meg for å legge all trening til Østfoldbadet og Friskhetssenteret. Det betydde også at jeg måtte dekke alle utgiftene selv, inkludert reiseutgiftene. Men jeg stortrives med det nye opplegget og jeg har god fremgang. Balansen er bedret og jeg er blitt mye sterkere i bena. Jeg har kommet langt i min rehabilitering og jeg  trives godt med å trene med menn  og kvinner på ganske lik alder som meg selv. Vi er en fin gjeng! Jeg trener egentrening(apparater), TRX, i blant spinning og mye basseng. Jeg melder meg på timer som ledes av fysioterapeuter og jeg kan ha 6 timer basseng  i uka. I tillegg trener jeg brystsvømming i det “kalde” bassenget  men da alene. Det er gøy å trene, man kjenner en herlig tilfredshet etter trening. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli positiv til å trene ,men våkner man opp på nevrologisk sengepost i kledd bleie,nettingtruse og voldsom overvåking ,trener man gjerne resten av livet. For å havne der igjen vil jeg ikke! 

På de siste 8 måneder har jeg vært på 2 rehabiliteringsopphold ved Beitostølen Helsesportsenter. Man skal være glad i å trene når man er ved BHSS. Der er det mye trening. I sommer trente jeg sykkel. 

                                          

Sånn sykkel er det jeg snart har på plass. Gleder meg til å sykle i lysløypa her jeg bor. Selv om jeg alltid må ha med følge når jeg ferdes ute i skogen så skal jeg nok bruke lysløypa så ofte som mulig.

 

Etter den store hjerneblødningen for litt over 7 år siden, ble det jo aldri mer jobb eller bilkjøring på meg. Derfor må jeg finne andre ting å holde på med.Kan jo ikke sitte hjemme å se på Dr. Phil heller, det er faktisk skrekken min! Det har vært viktig for meg å finne andre positive fritidsaktiviteter.  Jeg spiller i janitsjar`n, jeg trener og jeg kan snart begynne å sykle i vei. Dessuten skal jeg begynne med litt jobbing som frivillig.

Det er viktig at jeg trener, ikke bare pga at jeg er slagrammet. Men jeg har også en veldig sans for is. 

                                                             

 Jeg har jo pareser(lammelser) i munn , svelg og spiserør. Jeg MÅ være forsiktig med hva jeg spiser. Men is kan jeg spise! Her en dag solgte de 3 stk yoghurtis på Obs! for 100 kr. Det er billig!!

                                                   Og etter en nesten 4 times treningsøkt på torsdag belønnet jeg meg selv med denne:

                                                                 

                                                                Østfoldbadets berømte rosa is. Det er faktisk første gang jeg smakte den. Om jeg synes den var god? Nei, egentlig ikke. Men nå har jeg prøvd den.Det er viktig å kose seg litt også.

                                                                 

                                                       I kveld ble det sushi på meg!

 

                                     

                                                                   

                                                                     Ønsker lesere av bloggen en god og varm april!