Med elektrisk rullestol til Gran Canaria del 2 !

Gran Canaria er tropisk. Det er nokså brunsvidd overalt.Øya er vulkansk. 

Denne gangen valgte vi vekk hovedstaden Las Palmas og konsentrerte oss om Arguineguin,Mogan og Puerto Rico.Vi var også en kjapp tur innom Playa del ingles.

 

Puerto Rico!

En  kveld var vi på El Toro på shoppingsenteret i Puerto Rico og spiste biff,kjempegodt! 

Og flamberte jordbær til dessert!

Og mann min ville ha  mojito!

Jeg brukte mye tid i bassenget.  Men siden jeg alltid setter meg mål som jeg vil prøve å mestre var målet denne gang å klare og hoppe i bølgene på Playa del Ingles…


Det klarte jeg sånn delvis! Siden jeg er lammet i deler av ryggen har jeg veldig dårlig balanse.Jeg klarer ikke hoppe i bølgene sånn som før,men det jeg klarte ga meg en god følelse av mestring.

På kvelden var vi på en indisk restaurant på shoppingsenteret.


I Arguineguin fins det en restaurant som er nr 1 på TripAdvisor. Den måtte vi besøke! Restauranten heter TASTE MESON og ligger ved stranda i Arguineguin.


Restauranten har skandinavisk personale og ledes av chèf Lindgren.Han har tidligere arbeidet ved en restaurant med 2 stjerner i Michellinguiden!

Vi valgte å bestille 1 forett,2 hovedretter og en dessert(etter anbefaling).
Det var en stor matopplevelse å spise ved denne restauranten. Den  har en høy prisklasse men veldig god mat.En kveld her kostet over 90 Euro. Vi var her 2 ganger. Den andre gangen sammen med et trønderpar vi be kjent med.

Vi var også på tur til Puerto de Mogan.


Området er likt Venezia.


I Mogan var vi også på marked!


Vi handlet litt på markedet,men pruting er ikke min greie. Så jeg antar jeg ble grundig lurt…

Sunwing er et flott hotell. Men passer kanskje ikke for alle… Det er røykfritt og man får heller ikke røyke på verandaene. Det fins 2 røykeplasser på hotellet… Vi opplevde også at strendene er inndelt i soner for røyk/ikke-røyk. Veldig bra!

 

Hotellet er også bra universelt utformet. Jeg kom meg fint fram overalt.
En av de siste dagene i Arguineguin var vi på besøk i Den norske sjømannskirken.


Selvsagt måtte vi kjøpe oss vafler!

Det var stort for meg å være tilbake på Gran Canaria. Der er det et klima som er bra for meg. Det var også viktig at jeg har blitt så brafungerende at jeg kan være på et vanlig hotel,selv om det krever noe tilretteleggelse. Det var aldri aktuelt å reise til f.eks Solgården eller Casas Heddy. Å reise i en stor gruppe med andre slagrammede var heller ikke aktuelt.For meg er det viktig å kunne være sammen med vanlige mennesker uten sykdomsfokus. Og så enormt viktig å føle seg integrert… På Sunwing var vi 5 rullestolbrukere,hvorav 2 av de var barn. Jeg tror vi alle 5 følte oss oss godt integrert.

Etter 2 uker i 30 varmegrader,basseng og vattengympa,restaurantbesøk,turer,pruting,gode samtaler og moro,bar det hjem igjen.Det blir garantert ferie i Arguineguin til neste år også.Dette ga mersmak!

 

 

Med elektrisk rullestol til Arguineguin,Gran Canaria!

 

 

 

 

Årets sommerferie ble lagt til Arguineguin på Gran Canaria. Siden vi før har vært på Kanariøyene flere ganger og har trivdes der godt,ønsket vi å reise tilbake igjen. Siden det ble første tur dit  etter hjerneblødningen ble Ving kontaktet og har bistått oss med god hjelp for å finne passende sted for en rullestolbruker.

Siden det var avreise tidlig på morgenen valgte vi å reise dagen før og tok inn på SAS Raddison Blu.

Kvelden ble tilbrakt på restauranten hvor vi spiste buffet!c

Her viser mann min hvor langt vi skal fly…

Frokost før avreisen…

På plass i avgangshallen kl 06.15. I den svarte mappa har jeg alt av reisedokumenter,dokumentasjon på rullestolens tilstand,medisinattester,billetter,pass osv…

Vi reiste med flyselskapet Thomas Cook, som har moderne og flotte fly. Foran på hvert sete er det en skjerm hvor man kan velge filmer,musikk,flyinformasjon osv.

Etter nesten 5 timer og 45 min landet vi trygt på Las Palmas!


Hotellet vårt i Arguineguin!


Det ble lam første kvelden, 

og jordbær til dessert.

Vi bodde i en 2-roms leilighet,tilrettelagt for en funkis som meg.

 

Kvelden etterpå dro vi til en anbefalt italiensk restaurant. Den ligger flott til nede ved sjøen.Her ble det bruchetta som forett og stekt sjøtunge somm hovedrett.


Til dessert valgte mann min tiramisu og jeg is…

Nesten hver kveld var det show…

Vi dro en del til Puerto Rico. Noen år siden vi sist var er men lite var forandret !På grunn av den intense varmen tilbrakte vi mye tid ved og i bassenget. 

Vi gikk også noen turer rundt i området som var flott tilrettelagt for en rullestolbruker

 

Blogger mer i morgen om turen til Arguineguin!

 

 

På ferie!

video:tovestrand

Jeg har ikke blogget på noen dager,er på ferie. Men filmsnutten viser at jeg fortsatt trener for å nå ønsket om en dag å gå normalt igjen.Klarer jeg det vil jeg kunne marsjere med korpset. Det gjenstår masse trening men jeg gir ikke opp! 

Legger ut flere bilder fra ferien når jeg om en stund kommer hjem!

 

Et salig kaos!

Vi holder på med omfattende oppussing. Og det er  rot overalt. Husets tv-stue er omgjort til oppbevaringsrom for materialer.

Det er mye som skal gjøres. Nytt kjøkken leveres om ikke så lenge,foreløpig er bare nytt kjøleskap i hus…

Vi skal legge inn nytt kjøkken fra en lokal kjøkkenprodusent. Vi skal ha ny parkett hele første etasjen,ny vedovn,nye dører hele huset.Etter hvert også legge inn takvindu i tv-stue. Tv-stua brukes forresten ikke til tv-titting,men til data og klarinettspilling!

Vi gleder oss til å få alt ferdig og selv om det nå ser utrivelig ut med alt rotet så blir det helt sikkert veldig bra!