Stille jul på bygda!

Da er julaften over og den var rolig og fin.Men kan fortelle litt om dagen før julaften. På  lille

julaften var jeg en tur i Oslo og spiste ved Krishna Cuisine på Majorstua. Veldig god vegetarmat!


Billig er det også. 125 kr for lunsj. Kan absolutt anbefales!


Da jeg kom hjem ble det litt pepperkakebaking. 

Så var vi og gjorde de siste innkjøp til jul og jeg kjøpte inn julefylla mi!


Julebrus og vørterøl…

Lille julaften ble det sashimi og sushi på meg

Vi pyntet også ferdig

Julaften ble det mer handling og besøk på gravlund. Og obligatorisk sjekk av blodtrykket.

Jeg er pinlig nøye med å sjekke blodtrykket. Jeg er livredd en ny hjerneblødning og jeg vet at det kan skje når som helst. 

Jeg har i det siste fått noen spørsmål angående det at jeg er relativt alvorlig hjerneskadet. En sa at hun kunne ikke skjønne at jeg er hjerneskadet i det hele tatt. Jeg snakker bedre enn de fleste… omtrent som en politiker. Men jeg har altså en “omfattende og alvorlig” hjerneskade(sitat epikrise). Man kan ikke se det på meg,jeg har ingen atferd som utviklingshemmet. Men jeg har afasi ved at jeg ofte sliter med å si riktig ord. Skal jeg si tall kommer gjerne tallet før eller etter ut av kjeften min. Eller fullstendig feil ord. Jeg har omfattende fatigue,noe som er slitsomt å leve med. Jeg sliter med arbeidshukommelsen,stiller ofte samme spørsmål gang på gang. Jeg har store problemer med oppmerksomhet og konsentrasjon.Det er fordi jeg er hjerneskadet.. Å være hjerneskadet betyr at jeg er påført en skade,en erhvervet hjerneskade. Jeg skal prøve å forklare det veldig enkelt hvordan hjerneskaden oppsto. Jeg fikk hjerneblødning ved at en blodåre sprakk. Blod fører oksygen og da blodåren sprakk fikk ikke et bestemt område i hjernen blod med oksygen. Resultat: millioner av hjerneceller døde og jeg var dermed hjerneskadet. Området (nekrosen) i hjernen som er fullstendig dødt område er ca 5 cm lang og 2 cm bredt. Midt inni hjernen og streifer alle de 4 hjernelappene. Lucky me..NOT!

Jeg er kjempeglad for å ha overlevd men er livredd ny blødning. At jeg er rammet av hjernesykdommen CAA Cerebral Amyloid Agniopaty gjør at jeg er veldig utsatt for ny blødning. Jeg har bestemt meg for å leve mens jeg kan. Jeg har blitt flinkere til å lytte til kroppen,er jeg trett går jeg å legger meg omgående. Jeg tar ingen sjanser lenger. Det er viktig for meg å ha det rolig rundt meg.Legen min som har hatt ansvaret de siste 6 årene er flink til å følge meg opp. “Lev rolig og tenk positivt ” sier han!

 

En fortsatt god jul og godt nytt år til lesere av bloggen!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg